2 feb. 2010

O oaza de lumina

Tot tin sa vorbesc si aici pe blog ce am inceput din ce in ce mai des sa abordez cu prietenii mei, si anume stadiul acesta al vietii in care am ajuns si eu multi apropiati, care sincer am ajuns sa cred ca face parte 100% din ciclul normal pe care toti il urmam. La ce se refera el? Ei bine este vorba per ansamblu de pritenii de langa tine. Am trecut de starea in care consider mare majoritate din apropiati fiind asa numitii "tovarasi de viata" care vor fi langa tine cand ti-e lumea mai draga. Concluzia care am tras-o din tot ce s-a intamplat pana acum pentru mine este urmatoarea: toate cursurile pe care le-am urmat pana acum sunt reale, sunt adevarate, sunt bune. Da, exista intr-adevar asa zisi tovarasi pe care te poti baza, in schimb, ascultand mai multe voci din juru meu, si mai ales vazand fel si fel de situatii am ajuns nu sa corectez aceasta gandire ci sa adaug pur si simplu ceva scurt, si anume: la toata treaba asta, daca sunteti careva de parere cu mine, trebuie pusa o limita neaparat. Iar in momentul in care pui o limita unei prietenii, automat inseamna ca nu te mai bazezi 100% pe acea persoana, iar treaba asta schimba faptul ca tu ramai cu aceeasi conceptie, dar impaci partea care spune ca numai exista asa ceva, iar in acelasi timp iti pregatesti singur terenul, pentru ca sincer acum, nu se merita sa iti mai pui increderea totala in altcineva inafara de tine. Probabil ca multi or sa zica acum ca ma contrazic singur, ca ideile se bat cap in cap. Da e posibil, dar asta doar pentru ca aici vreau sa ma adresez in mod special celor care inca isi mai pun baza totala in cineva. Ca sa nu treceti brusc in extrema opusa, ati putea mai simplu sa faceti treaba asta pentru ca sincer, nu o spun cu rautate, e mai bine sa stii ca pierzi ceva din cauza ta decat sa te dezamageasca altii. Iar pentru cei care cred ca nu exista asta ceva, sincer! Va inselati amarnic. Exista! Da sunt greu de gasit, da sunt greu de tinut aproape, da ... da ... da ... DA EXISTA! Si asta o stiti si voi foarte bine doar ca v-ati obisnuit sa fiti in orice situatie fie ea grea, usoara pe cont propriu, si asta nu va lasa sa mai sperati in alte lucruri exterioare. Si gata cu filozofismele, promit ca urmatoarea postare o sa fie iarasi o poezie.




"Prezentul NU exista!
Traim din trecut...
Pentru Viitor!"

7 comentarii:

  1. extrem de ambiguu... nu am inteles mare lucru.. reformuleaza te rog..m-ai pierdut in detalii..
    :|

    RăspundețiȘtergere
  2. citeste cu atentie, ca sa iti scurtez treaba ai putea sa intelegi urmatoru lucru: am observat in stanga si in dreapta doua categorii de oameni, si anume cei care cred ca exista priteni adevarati (si-ar pune si "viatza" in mainile lor) si cei care cred ca nu exista astfel de prieteni. ce am vrut eu sa spun e ca prima categorie ar trebui sa puna neaparat limite acestor prieteni (desi ei ar fi prietenii carora sa le incredintzeze "viatza", sa nu o faca) iar cea de-a doua categorie sa deschida mai bine ochii (prietenii de acest gen exista, dar cum ziceam si mai sus, trebuie "controlati"). sper sa iti fie mai de folos asa

    RăspundețiȘtergere
  3. timi ai si nu ai dreptate depinde din ce pct de vedere citesti. cine nu intelege inseamna ca nu cunoaste sentimentu

    RăspundețiȘtergere
  4. ok hai sa introducem si a treia categorie: cei ce nu se incadreaza in aceste randuri. dar sincer, ce rost ar avea un comentariu in privintza asta ? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. da..exista 2 categorii bine definite de persoane din punctu asta de vedere...da nu cre ca e vorba numaid e increderea pe care o au in prieteni, ci in toti cei din jur, in random people, lovers, spouses, si asa mai departe...si nu cred ca e vorba doar de incredere, e vorba de un pic de blindness sau de faptu ca nu vor sa accepte ca viata nu e chiar atat de roz cum o vad ei...ce e mai dureros e ca din bula in care traiesc si totu e minunat si au incredere in tot si nimic rau nu s poate intampla...e doar un pas pana la extrema celalata...unde nimic nu e adevarat si trust is just somethin 2 read in books and see in movies...cum de la iubire la ura e doar un pas..cam asa s intampla si cu increderea...dak stii sa te educi sa nu fii in nici o parte a liniei...atunci intrii in a 3a categorie...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. :)).. da te-ai duce si in a 3-a linie care ar fi un pendul :D. cand asa, cand asa. oricum sfatul final pentru cele 2 categorii bine concluzionate ar fi: cei ce inca mai cred in astfel de prieteni, aveti mare grija, cei ce nu cred, incercati sa va mai eliberati si pe voi insiva din cand in cand

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar foarte adevarat ce ai scris aici timur.Chiar e cazul ca toata lumea sa deschida ochii..te contrazic cu ceva..prietenii adevarati chiar nu mai exista in ziua de azi:) tot ce trebuie sa ai..cunostinte,amici..si atat..baza sa o ai in tine,nu in altii!

    RăspundețiȘtergere